Damernas jaktstart flyttas fram på grund av kylan.

Jaktstarten flyttas fram på grund av kylan

Uppdaterad
Publicerad

Kylan ställer till det i Ruka.

Nu flyttas damernas jaktstart fram till klockan 13.45, svensk tid, på grund av de låga temperaturerna.

– Det är riktigt ruggigt just nu, helt klart kallaste dagen hittills, säger SVT Sports reporter, Therese Bosta, på plats i Ruka.

Kylan i finska Ruka har varit ett hett samtalsämne under världcuppremiären.

Om det var kallt under lördagen, var temperaturerna ännu lägre under söndagen.

– Det är riktigt ruggigt just nu, helt klart kallaste dagen hittills, säger SVT Sports reporter, Therese Bosta, på plats i Ruka.

Damernas jaktstart skulle startat 10.00 på söndagen, men på grund av kylan kom Internationella Skidförbundet (FIS) först med beskedet att tävlingen flyttas fram till 11.00.

– Det är runt 20 minusgrader just nu och har stigit lite den senaste kvarten, säger Anders Högberg, tränare längdlandslaget och fortsätter:

– Här vid bussen är det 19 minusgrader men det är inte lägsta punkten på banan. Det är lite kallare på lägsta punkten på banan.

Tävlingen skjuts fram igen

Senare under söndagsförmiddagen kom nya besked från FIS. Damernas jaktstart skjuts upp till 13.45 och tävlar alltså efter herrarnas lopp som startar 12.30.

Hur hanterar åkarna situationen?

– De har varit ute och testat och är förberedda. Att det är kallt känner vi alla men de är proffsiga och väntar på nästa besked, säger Anders Högberg.

Klipp: Frida Karlssons succé i distanspremiären

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.