Den ryske längdstjärnan Sergej Ustjugov. Foto: Bildbyrån

Ustjugov reste 35 timmar – missar ändå premiären

Uppdaterad
Publicerad

Den ryske längdstjärnan Sergej Ustjugov reste till Finland i 35 timmar för att tävla i världscuppremiären. Men efter ett par dagar kände han sig sjuk och nu missar han premiärhelgen.

Det här är ingen rolig situation för honom, säger tränaren Markus Cramer till Iltalehti.

Det blir ingen premiärhelg för den tvåfaldige VM-guldmedaljören Sergej Ustjugov, 28.

Redan för två veckor sedan anlände han till Finland för ett uppladdningsläger inför premiären i Ruka. Det var en lång resa som började i Ustjugovs hemstad Jekaterinburg och som på grund av inställda flyg gick via Moskva, Istanbul och Helsingfors innan han landade i Rovaniemi och åkte buss i tre timmar till Olos.

Resan tog 35 timmar och sedan hann stjärnan bara vara i Finland i två dagar innan han började känna sig sjuk.

Han sade att han mådde dåligt. Han var trött och hade huvudvärk. Resan var ansträngande för honom, säger tränare Cramer.

De två obligatoriska coronatesterna var negativa, men trots vila så började Ustjugov må sämre och då tog man beslutet att han skulle stå över premiären.

Vi bestämde att det var bättre att han återvände till Ryssland, säger Cramer.

Tränaren beklagar sig över de långa och komplicerade resorna som coronapandemin har orsakat.

Det är inte enkelt att resa runt världen. De flesta flygen är inställda, så man är tvungen att ta längre resvägar, säger han.

Ustjugov siktar på att vara tillbaka till världscuptävlingen i Davos den 12 december.

KLIPP: Varför har inte Fis skapat en skidbubbla?

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.