Foto: TT

”Utan att tveka ger jag guldet till Kläbo”

Uppdaterad
Publicerad

Han är världsmästare efter Johannes Hösflot Kläbos diskning.

Men Emil Iversen är redo att lämna ifrån sig guldet om Norge får rätt i överklagan.

– Jag tycker inte jag förtjänar guld, säger norrmannen.

I morgon, tisdag, måste Norges skidförbund ha lämnat in en överklagan mot diskningen av Johannes Hösflot Kläbo i femmilen i Oberstdorf. Och de ska göra det.

– Vi tycker att vi har ett bättre och bättre fall, säger norske landslagstränaren Arild Monsen till Aftenposten.

Än så länge är Emil Iversen vinnare av femmilen. Men om Kläbo skulle få rätt gällande obstruktionen med Alexander Bolsjunov på upploppet, kommer Iversen ge guldmedaljen till sin landsman.

– Utan tvivel, jag tog silver, som är likvärdigt med guld. Jag gjorde ett fantastiskt lopp, och var i bra form. Jag tycker inte att jag förtjänade guld, men silver. Å ena sidan är jag glad, men å andra sidan är jag upprörd på grund av Johannes. Jag tycker att hans diskvalificering är orättvis, säger Emil Iversen till Fondoitalia.

Senast på fredag kommer internationella skidförbundets regelkommitté ha behandlat ärendet, och gett ett definitivt besked om vem som vinner femmilen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.