Utklassning av Frida Karlsson: ”Uppvisning i världsklass”

Uppdaterad
Publicerad

Therese Johaug var över en minut före tvåan i den norska premiären. I Gällivare stod Frida Karlsson också för en utklassning.

20-åringen vann 10 kilometer klassiskt med 40 sekunder till tvåan Jonna Sundling.

– Kroppen känns jätte, jättebra. Jag tror många slet med fästet, det var lurigt före men det är superbra att träna på det också, säger Frida Karlsson till SVT Sport.

10 kilometer klassiskt bjöd på en riktig uppvisning av Frida Karlsson.

20-åringen öppnade stenhårt och tog ledningen med sex sekunder direkt, med 15 sekunder till godo på Charlotte Kalla. Därefter ökade tiden bara mer och mer.

– Igår var det en match mellan Charlotte Kalla och henne, men i dag är hon i en ensam division, säger SVT Sports kommentator Anders Blomquist.

Istället blev det en kamp om andraplatsen mellan Charlotte Kalla och Jonna Sundling.

”Flyter på en våg av glädje”

Kalla stod för en stark avslutning, men nådde inte hela vägen fram till Sundling utan korsade mål två och en halv sekund långsammare.

Frida Karlsson korsade mål med 40 sekunder ner till Sundling, och 42,5 ner till Kalla.

– Jag kände att jag tappade lite i tekniken, jag sprang ganska mycket, men jag gillar ju att springa också, säger Frida Karlsson i SVT:s sändning.

Om Therese Johaug säger Frida Karlsson:

– Therese är en superduktig skidåkare, det vet vi alla. Det är klart det krävs mycket för att slå henne.

Hyllningarna efter loppet var många.

– Hon imponerade igår men frågan är om inte det här är ännu mer imponerande. Det här är ett mycket, mycket bra lopp, säger Anders Blomquist.

– Hon bara flyter på en våg av glädje och självförtroende, fyller den andra experten Johanna Ojala.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.