Världsstjärnan som trivs i det tysta

Uppdaterad
Publicerad

Jonna Sundling, 26 är en av världens bästa sprintåkare, men hon är ingen som vi hör eller ser särskilt mycket av.

– Jag är nog bara så som person, att jag är inte den som står i centrum alla gånger och jag trivs bra i det, säger Jonna Sundling till SVT Sport.

Med två guld från VM i Oberstdorf så klev Jonna Sundling verkligen fram i rampljuset, men vid sidan av spåret så är hon betydligt mer tillbakadragen.

– Jag har varit lite blyg som ung men sedan ju äldre jag blivit desto mer framåt har jag också blivit, säger Jonna Sundling.

I ett landslag med många starka personligheter så känner sig Sundling trygg med sin plats lite mer i skymundan.

– Jag är nog bara så som person att jag är inte den som står i centrum alla gånger och jag trivs bra i det, säger Jonna Sundling.

Nu väntar en OS-säsong där hon redan blivit uttagen och om hon tidigare har fått verka i de tysta så är står hon numera i skenet av ett favoritskap.

– Helt ärligt spelar det ingen roll. Det känns inte som jag har favoritskapet på mig utan jag är samma gamla vanliga Jonna och det känns som inget har förändrats egentligen.

Vem tycker du har favoritskapet då?

– Vi är ett väldigt starkt sprintlag, alla skulle kunna vara favoriter, säger Jonna Sundling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.