Viktor Brännmark ”räddades” av SVT: ”Fick åka med Blomman och Hård”

Uppdaterad
Publicerad

För skiddoldisen Viktor Brännmark är Tour de Ski den största uppgiften hittills i karriären. Men han har inte fått någon kanonstart på tävlingen – problemen började redan på flygplatsen. Bagaget, med nyckeln till bilen som stod och väntade, kom bort. Då ryckte SVT Sports kommentatorduo in.

– Jag fick åka med ”Blomman” och Hård, berättar Brännmark.

Innan Tour de Ski hade Viktor Brännmark, som inte tillhör någon landslagsgrupp, bara kört sex lopp i världscupen. Men inledningen på touren har varit tung för 29-åringen.

I sprintkvalet i Lenzerheide slutade han på 59:e plats, och på det klassiska 15 kilometersloppet blev han 78:a.

– Jäkligt besviken, jag hade hoppats på mycket mer. Det är säsongens klart sämsta lopp och det är så jävla tråkigt att det sker redan på den andra etappen på touren. Nu längtar jag bara till Oberstdorf, jag vill bara ha revansch, säger Brännmark till SVT Sport.

Men på den första etappen hade förutsättningarna kunnat vara bättre. Brännmark åkte nämligen kvalet i lånade pjäxor. När han landade på flygplatsen i Zürich, dagen före den första etappen, hade hans bagage försvunnit.

– Min ryggsäck kom bort, med pjäxor och lite annat, berättar Brännmark.

”Lite annat” är i det här fallet nyckeln till den bil som landslaget parkerat vid flygplatsen, den bil som Brännmark skulle köra de knappa två timmarna upp till Lenzerheide.

Men med på samma plan fanns SVT-duon Jacob Hård och Anders Blomquist.

– Jag fick åka med ”Blomman” och Hård. Det var trevligt, så jag hoppas att jag inte delade med mig av för mycket till ”Blomman”, säger Brännmark med ett leende.

– Vi hade intressanta samtal.

KLIPP: Norska ilskan efter 15 km klassiskt (29 december 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.