Viktor Thorn missar sprintstafetten. Foto: Bildbyrån

Viktor Thorn förkyld – missar sprintstafetten

Uppdaterad
Publicerad

Viktor Thorn och Calle Halfvarsson skulle ha varit Sveriges lag i dagens sprintstafett på skid-VM i Seefeld, men så blir det inte. Thorn har dragit på sig en förkylning och ersätts därmed av Oskar Svensson.
– Det är klart att det blir omtumlande minuter nu på morgonen, säger landslagschefen Rikard Grip till SVT Sport.

Viktor Thorn vaknade med känningar i halsen och kommer därför att stå över sprintstafetten.

– Jag har inte pratat med honom (Viktor Thorn) men jag gissar och utgår ifrån att han är besviken, säger landslagschefen Rikard Grip till SVT Sport.

I stället blir det Oskar Svensson som kör sprintstafetten tillsammans med Calle Halfvarsson. Svensson fick beskedet nu på morgonen.

– Han visste att han var reserv men det är klart att det blir omtumlande minuter nu på morgonen, säger Grip.

– Oskar visade i sprinten att han är i bra form, jag tror att han kommer hantera det här på ett bra sätt. Jag tror att vi har goda möjligheter fortsatt att göra en bra tävling.

Så här skriver Thorn själv på Instagram:

”Vaknade med sträv hals och får stå över dagens teamsprint, sjukt tråkigt och sämsta veckan på året att pricka in en sjukdom.”

Thorn och Halfvarsson stod över gårdagens skiathlon för att vila sig i form inför dagens tävling, men Oskar Svensson fullföljde den och kom i mål på en 29:e plats.

I den individuella sprinten var Svensson bästa svensk då han tog sig till semifinal. Halfvarsson bröt staven i den tävlingen medan Thorn satsade på att spräcka fältet och kroknade.

Finalen i sprintstafetten körs klockan 11.30 idag och sänds i SVT1.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer