Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Viktor Thorn på väg framåt under masstarten i Oberstdorf. Foto: Bildbyrån

Viktor Thorn tappade efter påkörning

Uppdaterad
Publicerad

En påkörning inför sista varvet förstörde en annars fin skiddag för svenske doldisen Viktor Thorn i Oberstdorf.
– Någon kör på mig och jag får fem man över mig. Sen var det kört, säger han till SVT Sport.

Lite bakom den absoluta täten, och utanför tv-bilderna, gjorde 22-årige Viktor Thorn en bra insats i den snöiga masstarten i Tour de Ski. Han var på väg upp bland de tio främsta och hade, till skillnad mot många andra, bra skidor och var på gång mot täten.

– Jag hade på känn att kunna bli bland de tio främsta, eller bättre, kanske pallen till och med. Men nån kör rakt in i mig och jag får fem man över mig i en hög. Så i stället för topp 15,  fick jag börja om för att bli topp 30, säger Viktor Thorn besviket till SVT Sport.

– Jag kände mig stark, och hade bra skidor, men när jag skulle ta ikapp på sista varvet var det för trångt, det blev kaos. Så här efteråt känns det surt. Det var länge sedan jag blev så besviken.

Vallan frös

Nu blev det en 29:e plats för Viktor, just bakom Daniel Richardsson som till skillnad mot Viktor hade usla skidor:

– Det var en chansning att köra med vallade skidor. Det gick bra uppför, men vallan frös och det blev som styltor under skidorna. Men det var svåra förhållanden för alla, kommenterar Daniel Richardsson.

– Ligger man där bak i en masstart när det bara finns två vettiga spår är det väldigt svårt att ta sig fram. Det är liksom stök hela tiden.

Calle Halfvarsson blev bäste svensk med en femteplats, Oskar Svensson kom på 16:e plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer