Viktor Thorn vann sprinten i Falun. Foto: Bildbyrån

Viktor Thorn vann i comebacken

Uppdaterad
Publicerad

Viktor Thorn kämpar för att ta sig tillbaka efter sina dubbla ryggoperationer. I dag tävlade 23-åringen i nationella sprinten i Volkswagen Cup i Falun och vann finalen klart före Gustav Eriksson.

Dubbla diskbråck tvingade Viktor Thorn till operationer under försäsongen men nu närmar han sig en comeback i världscupen.

– Jag ska köra Sverigecupen nu i helgen så hoppas jag kunna prestera tillräckligt bra för att bli uttagen till truppen till världscupen i Falun, sa 23-åringen till SVT Sport inför fredagens tävling.

Hur gick det då?

Thorn gick obesegrad genom tävlingen och vann till slut finalen 1,62 före Gustav Eriksson. Anton Persson knep tredjeplatsen.

På damsidan visade Johanna Hagström fin form. Trots att hon föll i sin kvartsfinal kom hon tillbaka och vann till slut finalen före Alpicia Persson och Moa Olsson.

Tävlingarna i Falun fortsätter med 15 km fritt i morgon.

ARKIV: Viktor Thorn om kritiken mot de svenska längdherrarna (27 januari 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.