Baldé Keita sänkte Roma med två mål. Foto: TT Nyhetsbyrån

Keita stor Lazio-hjälte mot Roma

Lazio slog Roma med 3-1 i vad som kan ha varit Francesco Tottis sista Rom-derby.

Stor matchhjälte blev senegalesen Baldé Keita som gjorde två av målen.

Med fem minuter kvar av matchen avgjorde Keita på en kontring, sedan Roma tryckt på för en kvittering. Senad Lulic spelade fint i sidled till Keita som mer eller mindre hade öppet mål.

Samme Keita gav även Lazio ledningen i derbyt, endast tolv minuter in i matchen. Den 22-årige anfallaren överlistade då Wojciech Szczesny i målet med ett rappt vänsterskott som gick mellan benen på en Roma-spelare.

Lazio blåsta på straff

Bara minuter senare skulle Lazio ha fått en straff sedan Jordan Lukaku fällts precis innanför straffområdet, men utan åtgärd av domaren. Istället blåstes det straff i andra änden av planen en halvtimme senare.

Kevin Strootman föll då till marken sedan Wallaces ben varit i närheten av belgarens ben. Men trots noll kontakt fick Roma straff, en straff som Daniele De Rossi förvaltade fram till 1-1 strax före halvtidsvilan.

Tottis sista derby?

De Rossi byttes sedan ut i den 73:e minuten, och fick då lämna över kaptensbindeln till Francesco Totti. Derbyt kan ha varit 40-åringens sista i karriären, då Roma-legendaren inte meddelat om det blir en 26:e säsong i klubben.

Totti, som debuterade som 16-åring för Roma redan 1993, har den här säsongen bara startat en match i ligan och stått för två straffmål. Och inte blev det något ytterligare mål för Totti under söndagen.

Fem minuter in på andra halvlek gav Dusan Basta Lazio ledningen på nytt sedan hans skott turligt styrts i mål av en Roma-försvarare, och Keita avgjorde sedan alltså fram till 3-1.