Foto: BILDBYRÅN

Leksand vann förlängningsrysare mot Oskarshamn

Uppdaterad
Publicerad

Leksand var skakat hemma mot Oskarshamn.

Men efter en slarvig Oskarshamn-utvisning i förlängning kunde Daniel Pietta bli hjälte för hemmalaget med en projektil till 5-4.

– Man har inte råd med en puckout i förlängning, konstaterar Oskarshamn-tränaren Björn Hellkvist i Cmore.

När Patrick McNally drog till med ett skott efter tekning mot en skymd Christoffer Rifalk och pucken letade sig in för 4-2 Leksand såg det ut att vara avgjort med blott åtta minuter kvar av matchen.

Men Oskarshamn – som tidigare ledde matchen 2-1 – vägrade lägga sig ner och dö trots de tre raka baklängesmålen.

Lucas Elvenes visade prov på fin speluppfattning när han slängde iväg en puck som Mikael Kuronen styrde in till reducering 3-4. Det var Elvenes andra assist för kvälllen.

Och när gästerna plockade målvakten i matchens slutminuter blev det rejält nervöst i Tegera Arena. Marcus Björk hade redan skjutit in sig i numerärt överläge tidigare i matchen och när han fick chansen med 78 sekunder kvar att matchen dundrade han upp kvitteringmålet i krysset.

”Säker på att vi vinner hemma”

Målet innebar 4-4 och förlängning.

Förlängningen blev frejdig med två lag som satsade hårt framåt. Men när Patrik Parkkonen skickade pucken över sargen och blev utvisad för puckout orkade inte Oskarshamn stå emot.

Daniel Pietta fick för mycket is framför slotten och skickade in en välplacerad projektil för 5-4 – hans andra mål för kvällen.

– Jag visste inte att jag kunde skjuta så där, säger tysken till Cmore.

Därmed har Leksand matchboll när playoffmötet vänder till Oskarshamn.

– Jag är säker på att vi vinner hemma, så vi behöver fortfarande vinna här, säger Björn Hellkvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.