LHC:s målexplosion sänkte HV71

Linköping tog revansch på HV71 för torsdagens förlust på östgötaslätten. Under knappt två gyllene minuter i den andra perioden gick LHC från 2-1 till 5-1 och grundlade segern mot smålänningarna. En vinst som stannade vid 6-1

Linköping tog en stark revansch efter förlusten på straffar hemma mot HV71 häromdagen. Segern med 6-1 i Jönköping var övertygande.

Framförallt var det de norska börderna Olimb, Ken Andre och Mathis som såg till att LHC gick ifrån i målprotokollet.

– Vi gjorde en bra match redan i går, och förtjänade att vinna då, men vi kunde komma tillbaka i dag och fick utdelning, säger Mathis Olimb till C More.

Målexplosionen när LHC gick från ledning 2-1 till 5-1 på mindre än två minuter blev matchavgörande. Så här såg det ut:

33.30: Derek Roy 1-3

34.23: Mathis Olimb 1-4

35.01: Olle Lycksell 1-5.

– Det är tamt, vi sätter inte chanserna. De får mål i powerplay till 1-3, och så bara rinner det på, säger Oscar Sundh till C More, om LHC:s målmässiga ryck i mittperioden.