Årets ”Min tränare” korad

Uppdaterad
Publicerad

Med hjälp av sina tittare har Lilla Sportspegeln för första gången någonsin utsett årets ”Min tränare”.

Den historiska första vinnaren är Sirak Mogues, tränare för Uppsala Baskets flickor 06.

– Han är snäll, tänker på alla och får alltid alla att göra sitt bästa, säger 12-åriga Selma Hedblom Chiha.

Lilla Sportspegelns ”Min tränare” är en utmärkelse som syftar till att uppmärksamma alla duktiga ungdomstränare och ledare som finns runt om i landet.

Över 300 nomineringar kom in från barn och unga som vill lyfta fram sina tränare och valet föll till slut på 41-årige baskettränaren Sirak Mogues från Uppsala. I motiveringen skriver spelarna bland annat:

Lilla Sportspegeln

”Vår tränare är bäst för att han är snäll, rolig och omtänksam. Han gör allt för att göra vårt lag så bra som möjligt och han kämpar för att vi ska få matchställ med siffror på ryggen”.

– Han är grym, inte bara som en coach utan han är också en bra kompis för att han är snäll, så det är kul att komma på träningarna, säger 12–åriga Ella Nordström.

Mogues själv var framförallt överraskad när Lilla Sportspegeln dök upp för att dela ut utmärkelsen, men även rörd.

– Det känns historiskt för det finns 1 000-tals duktiga ungdomstränare i all möjliga idrotter i Sverige. Att få vara med och vinna det här priset efter att blivit nominerad av mitt lag känns jättestort, säger Mogues.

Lilla Sportspegelns utbud finns att se på Barnkanalen, SVT Play, Barnplay och i SVT:s barnapp, Mixat.

Kolla in när Lilla Sportspegeln delade ut priset i spelaren nedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Lilla Sportspegeln

Mer i ämnet