Hon blev årets ”Min tränare” 2020

Uppdaterad
Publicerad

Lilla Sportspegeln har utsett årets ”Min tränare” 2020 och i år gick priset till längdskidtränaren Malin Bengtsson från Tranemo IF.

– Hon hittar alltid på roliga saker och får oss verkligen att längta till varje träning, säger 11-åriga Wilma Torkelsson.

För tredje året i rad delar Lilla Sportspegeln ut priset årets ”Min tränare”, en utmärkelse som syftar till att uppmärksamma alla duktiga ungdomstränare och ledare som finns runt om i landet.

I år har det kommit in rekordmånga nomineringar då nästan 700 barn och unga tog chansen att lyfta fram sina ungdomstränare.

Lilla Sportspegeln

Nomineringen från längdskidtjejerna Wilma, Lova och Ellen gjorde att priset denna gång hamnade i Tranemo IF och Malin Bengtsson.

I nomineringen skriver dem bland annat:

”Malin tänker alltid på alla och frågar om alla hänger med. Hon är jättesnäll och hon hjälper en alltid när man behöver hjälp med något. Malin, du är den bästa tränare vi haft och vi längtar till varje träning med dig, du är världens bästa tränare!

Malin Bengtsson har tränat barn och unga i Tranemo IF i nästan 30 år och hon är på ”Hagatorpet” flera dagar i veckan och hjälper föreningens ungdomar att utvecklas.

– Bygg gemenskap och ha roligt vill jag hälsa alla duktiga ungdomsledare där ute i landet. För med glädje och gemenskap över både åldersgränser och killar och tjejer, kommer man så himla långt.

Lilla Sportspegelns utbud finns att se på SVT Play, SVT Barn-appen och i SVT Barn (tidigare Barnkanalen) där programmet samsänds tillsammans med Lilla Aktuellt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Lilla Sportspegeln

Mer i ämnet