Visa alla (4)
Visa alla (4)

Lilla Sportspegeln: Lär dig om ”bottenkryp” och ”dödsspiralen”

Uppdaterad
Publicerad

I kvällens Lilla Sportspegeln springdyker vi i bassängen och lär oss allt om strömsim. Dessutom har vi träffat tjejerna i Team Crystal som gör riktigt coola grejer på isen.

Programledare Maria har åkt till Lund och träffat barnen i simklubben Poseidon. Björn, som bjudit dit Lilla, har gott om vattenvana.

– Jag har simmat sedan jag var fyra månader, säger han till Maria.

I Poseidon använder man träningsmetoden ”simma i ström”.

– Vi simmar oavbrutet. Vi är aldrig ovanför vattnet utom när vi ska andas och så. Vi får mycket träning på en och samma gång.

Björn och klubbkompisarna lär oss springdyk, bottenkryp och de fyra olika simsätten. Och så får vi veta vad superstjärnan Sarah Sjöström alltid har med sig när hon reser runt i världen och tävlingssimmar.

Nora och Lilll tävlar i synkro

Konståkning vet de flesta vad det är – men var är synkro? Lilla åkte till en simhall i Saltsjöbaden utanför Stockholm för att ta reda på det.

– Synkro är en typ av konståkning där man åker tillsammans i ett lag och gör olika rörelser och formationer tillsammans, säger Nora Palm i Team Crystal.

– Det bästa är att man gör olika formationer tillsammans och bygger upp något coolt ihop, säger Lill Almerfors.

Vi får se klubben träna till sitt program inför vinterns tävlingar. Men vad är ”Dödsspiralen” egentligen?

Fakta

Visa

Programledare: Maria Wallberg

Sänds: Barnkanalen torsdag 19 oktober 18.30

Sociala medier: #lillasportspegeln

Programmet finns alltid på barnplay.se efter sändning: http://www.svt.se/barnkanalen/barnplay/lilla-sportspegeln

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer