Linköping laddar för Champions League

Uppdaterad
Publicerad

Den regerande svenska mästaren Linköping möter ikväll Manchester City i damernas Champions League. Tränaren Marcus Walfridson ser fram emot matchen.

– Det är fotboll på toppnivå, säger han till SVT.

På onsdagen spelas de första kvartsfinalerna i damernas Champions League och den regerande svenska mästaren Linköping ställs mot Manchester City. En match tränaren Marcus Walfridson ser fram emot.

– Det är kul såklart, det är fotboll på toppivå, säger han till SVT.

Linköpings förutsättningar ser något annorlunda ut än vanligt, Walfridson kom till klubben i vintras och flera av spelarna har bara spelat matcher i Svenska Cupen tillsammans.

– Vi har bara haft tre månader ihop, säger Walfridson och menar att laget har en bit kvar innan man spelat ihop sig ordentligt.

– Vi kan bli bättre som lag och det kommer vi att bli, det är så många bra spelare.

”Tidpunkten är optimal”

Sedan Svenska Cupen lades om kommer de svenska lagen in i Champions League med mer spelvana än tidigare, och för Linköpings del är formen på uppåtgående. I onsdagens kvartsfinal väntar Manchester City, ett lag som satsat hårt de senaste åren. Men Walfridson tror att Linköping kan överraska.

– Vi ser att de har haft en svagare formkurva de senaste veckorna med tre matcher där de förlorat två och spelat lika en. Tidpunkten är optimal, de är osäkra på sig själva och vi är säkra på oss.

För Linköpings mittfältsess och landslagsspelaren Kosovare Asllani blir kvällens match speciell. 2017 kom hon till Linköping från just Manchester City.

– Det är klart att ”Kosse” sitter på detaljkunskap om laget, säger Walfridsson.

När det gäller resultatet är Walfridson säker på sin sak.

– Vi vinner med ett mål.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.