Jesper Pettersson. Foto: TT Nyhetsbyrån

LHC tappar JVM-back till NHL

Publicerad

Spelarflykten från SHL fortsätter.
I kväll meddelade Philadelphia att de skriver kontrakt med Jesper Pettersson – som inte kommer att lånas ut till SHL.

För drygt två veckor sedan valdes Linköping Jesper Pettersson av Philadelphia Flyers i den sjunde rundan, som 198:e spelare totalt i NHL-draften.   

Nu står det klart att han redan i höst åker över till USA för att försöka ta plats i laget. Flyers meddelade nämligen att de har skrivit ett treårskontrakt med 19-åringen.

”Är jätteglad”

Och han kommer inte att lånas ut till SHL.           

– Han är jätteglad för det här. Han har kämpat hårt för det och Philadelphia har visat att de vill satsa på honom, säger hans agent Jacob Hedin till SVT Sport.

Kommer han att åka över till Nordamerika direkt?

– Svar ja.

”Diskuterat ganska länge”

Det kommer alltså inte att bli någon utlång till SHL, vilket annars är ganska vanligt för unga talanger.

– Vi har diskuterat ganska länge och hade några olika alternativ. Antingen kunde vi vänta ett år med att skriva kontrakt, eller så kunde vi skriva kontrakt och låna ut honom ett år. Men nu blev det så här.

Vad var det som fällde avgörandet?

– De vill att han ska över och spela i Nordamerika, och har visat att de vill satsa på honom. Så han kommer åka över på deras camp och försöka ta en plats i NHL. Sedan får vi se hur det går. Men vi känner att det här är det bästa för hans utveckling.

Har LHC varit medvetna om det?

– Ja, vi har haft en kontakt med Mike Helber (Linköpings klubbdirektör), så de har vetat om det.”De vill satsa på honom”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

SHL

Mer i ämnet