Straffseger för LHC

Linköping hade 2-0, men tog bara två poäng i sin premiär i Champions Hockey League.

Detta efter att man vunnit först på straffläggning mot Schweiziska SC Bern.

– Känns lite surt, säger Niklas Persson.

Både Linköping och Bern hade flera bra chanser inledningsvis under söndagens CHL-match, men de första 20 minuterna slutade mållös. Bern hade de klaraste målchanserna med bland annat två missade frilägen.

– En okej period. Vi är inte tillräckligt snabba i besluten och inte tillräckligt ömjuka med pucken. De får lite omställningar men vi reder ut det bra, säger LHC-tränaren Dan Tangnes efter första perioden.

Champions Hockey League

Sen reducering

Högt tempo även inledningsvis i andra perioden. Båda lagen fick känna på spel i power play, men utan resultat. Nick Sörensen var skicklig i sina aktioner, men målvakten Janick Schwendener i Bern stod i vägen flera gånger om. Till slut skulle han dock få kapitulera, drygt halvvägs in i matchen när Nichlas Hardt gjorde 1-0 för LHC med ett mäktigt slagskott. Knappt två minuter senare utökade Linköping till 2-0 genom Andrew Gordon som slog till med ett nytt slagskott som även det gick in i mål. Med mindre än tre minuter kvar till andra pausvilan reducerade Bern av Cory Conacher.

Hård press

Den tredje perioden blev intensiv med mycket fysiskt spel. När Linköping drog på sig två snabba utvisningar fick Bern chansen att spela spel fem mot tre med sju minuter kvar av perioden. Efter mängder med chanser och hård press mot LHC-kassen lyckades gästerna från Schweiz till slut få hål på Marcus Högberg. Eric Blum noterades då för målet efter att ha trampat in från backposition och avslutat med ett lågt dragskott som letade sig in mellan benen på Högberg.

Drog längsta strået

Resultatet 2-2 stod sig tredje perioden ut och i förlängningen hade Broc Little en farlig målchans, men inte ens i spel i numerärt överläge avlustningsvis lyckades man avgöra. Istället skulle vinnaren koras på den efterföljande straffläggningen där Andrew Gordon gjorde mål i sista omgången samtidigt som Marcus Högberg räddade. Extrapoängen således till Linköping.

”Vi går vidare”

– Känns lite surt. Jag tycker vi har tillräckligt med lägen, speciellt i andra perioden, för att avgöra matchen. I slutändan var det vi själva som inte lyckades göra tillräckligt många mål för att vinna, men vi tar med oss två poäng och går vidare, säger Niklas Persson.