• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Snöveltorp, Öbonäs, Kårtorp och omkringliggande områden i Norrköpings kommun. Det brinner i en avfallsanläggning med kraftig rökutveckling som följd. Alla i områdena uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Foto: BILDBYRÅN/@maikencfall på Instagram

Caspersen Falla föll mot ännu en Nilsson

Publicerad

Under vintern fick Maiken Caspersen Falla se sig besegrad i OS-sprinten av Stina Nilsson.
Inte nog med det. Även nu under sommaren har skidstjärnan blivit besegrad av Nilsson. En annan Nilsson, i en annan sport.

Idag sprang svenskan Ida Nilsson snabbare än Caspersen Falla i Birkebeiner Race.

Vintertid har vi blivit vana att skåda superduellen Maiken Caspersen Falla mot Stina Nilsson i sprint. Ettan mot tvåan i den totala världscupen den gångna säsongen. Kanske ska vi nu också vänja oss med att den namnduellen även lever på sommaren.

För i ett strålande sommarväder sprang i dag ett stort antal skidåkare den 21 km långa Birkebeiner Race runt norska Lillehammer. Den norska sprintstjärnan Maiken Caspersen Falla tog sig igenom den tuffa och kuperade tävlingen på 1 timme och 22 minuter. En tid som räckte till en andra plats. Vann gjorde den svenska trailstjärnan Ida Nilsson som var 24 sekunder snabbare.
Trots en andraplats var Caspersen Falla nöjd med dagen.

– Varmt, segt och smärtsam, men mest av allt, trevligt att äntligen springa Birken igen, skriver Caspersen Falla på Instagram.

Maiken Caspersen Falla och Ida Nilsson på pallen. Foto: @maikencfalla på Instagram

Ida Nilsson löpskolades och plockade hem flera SM-medaljer innan en skada satte stopp för den karriären. Efter flera års frånvaro från löpningen kom hon tillbaka som en av Sveriges främsta trail- och bergslöpare.
Det är första gången en svenska vinner Birkenbeiner Race.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer