Meraf Bahta hade det tufft på upploppet (bild från Finnkampen 2016). Foto: TT Nyhetsbyrå

Meraf Bahta föll på mållinjen

Uppdaterad
Publicerad

Sverige hade nästan räknat in segern på 1500 m från Meraf Bahta i förväg – men på upploppet gnetade sig rumänskan Claudia Bobocea ikapp, fällde sig över mållinjen och vann med en hundradel.

Bahta avancerade till tredje plats inför sista varvet och tog ledningen men 250 meter kvar. Men hon orkade inte riktigt svara när Bobocea närmade sig.

– Jag har varit sjuk efter Stockholm (Bauhaus-galan) och har inte tränat alls. Men det var onödigt. Jag är lite besviken, säger Bahta till C More.

Segertiden blev beskedliga 4.14,50. Bahtas årsbästa är 4.00,59. Men så var också väderförhållandena i Vasa bedrövliga, med kyla, blåst och regnblöta banor.

– Det gick väldigt, väldigt långsamt. Det är synd, säger Bahta.

I stället för tolv svenska poäng blev det elva från damernas 1500 meter. Sverige är ändå i ledning i tävlingen, där de tre bästa länderna går upp till superdivisionen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.