En indad Lotta Schelin Foto: Bildbyrån

Lugnande besked: VM utom fara för Schelin

Publicerad

Med bara två veckor kvar till VM-premiären har Lotta Schelin störts av ett överbelastat knä. Men någon fara för VM är det inte för den svenska anfallsstjärnan. ”Jag är asladdad och förberedd och taggad”, säger Lotta Schelin till SVT Sport.  

Det är en inflammerad sena i det högra knäet som har spökat de fem senaste månaderna och smärtorna har kommit och gått. Men någon oro för VM som drar igång i juni är det inte.

– Det här är någonting som jag har vetat om och kört med så pass länge så det är ingen idé att måla upp någonting utifrån detta. Det ska gå.Jag är asladdad och förberedd och taggad, den 8:e juni smäller det. Det är det enda jag kan se, inga hinder. Det är bara att köra.

Om det överbelastade knäet kommer att påverka hennes speltid är ingeting som i dagsläget är klart.

– Det är ingenting vi håller på att dividera om nu, det kan hända hur mycket som helst under en turnering. Jag kör rehab och ser till att hålla det under kontroll och det har ju fungerat bra tills nu så det ska väl fortsätta att fungera.

Sverige ställs mot Nigera den 8:e juni. Därefter väntar USA och avslutningsvis Australien.

– Det känns jättebra, det är kanon. Alla är igång och vi är förhoppningsfulla och tycker att det ska bli jäkligt kul.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Fotbolls-VM i Kanada 6/6-5/7

Mer i ämnet