Loui Sand – en artist. Foto: Bildbyrån

Stjärnan inför sista showen: ”Ska njuta”

Uppdaterad
Publicerad

Sista matchen med gänget.

Då hoppas Loui Sand ta sitt sjätte SM-guld med Sävehof.

– Jag ska försöka göra mitt bästa och njuta av allting, säger hon till SVT Sport.

Svensk handbolls stormakt på damsidan stavas Sävehof. Nu väntar klubbens tolfte raka SM-final i Malmö – och för 24-åriga fixstjärnan Loui Sand kan det bli sjätte SM-guldet på kontot.

– Jag vill bara vinna och avsluta på bästa sätt här hemma i Sverige, så kan man njuta sen lite. Det är inget att sticka under stolen med att Sävehof brukar vinna SM-guld, att folk tycker det är fiasko om man inte vinner. Men jag känner inte riktigt så. Nu är det en annan sits – vi har visat att vi kan förlora matcher och har aldrig varit några maskiner, säger landslagsstjärnan.

– Just nu känns det avslappnat och bra än så länge, men final är ju alltid final. Känner mig ganska lugn och harmonisk på ett bra sätt. Det kommer kanske ändras sen, det vet man aldrig.

”Skitkul för svensk handboll”

Trots att Sävehof varit i final varje år sedan 2006 är det ett helt nytt finalmotstånd som väntar – H65 Höör som är i sin första SM-final någonsin.

– Tycker det är skitkul för svensk handboll att Höör har gått till SM-final. Roligt för oss också, kul att möta något annat lag i final. Jag tror Höör kan göra det jättebra, det kommer bli jämnt och tufft. Känns som att de har många planer i bakhuvudet som de kan komma fram med. Det ska bli kul, säger Sand.

”Kommer nog vara psykobitch”

För Loui Sand blir matchen extra speciell eftersom det är den sista med Sävehof innan hon lämnar för franska Brest.

– Jag kommer nog vara en psykobitch till matchen. Jag har ingen aning om jag kommer vara glad eller ledsen. Jag ska bara springa runt och försöka göra mitt bästa och njuta av allting – att spela med tjejerna inför den svenska publiken.

...och en sista chans för dig att bjuda på show?

– Om vi leder och jag är inne på banan får jag fråga Sigge (Henrik Signell, tränare) innan om jag får göra något roligt, annars är det inget jag tänker på. Jag ska bara göra mål när jag är inne på banan, säger Loui Sand.

Matchen startar 12.45 (sändningen 12.30) och går att se i SVT1 och appen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.