Eliasson om förnedringen efter OS-silvret

Uppdaterad
Publicerad

Efter OS-silvret 2006 sattes Emma Eliassons bild upp bland andra hockeystjärnor från Kiruna i Lombia-hallen, men bilden togs ner efter bara några månader.

– Den blev i stort sett vandaliserad, det var nya spottloskor på den varje dag och folk hade kastat saker på den, säger Emma Eliasson.

På torsdag har dokumentären Underdogs världspremiär, om hockeyspelarna Johanna Fällman och Emma Eliasson. Men redan ikväll kan SVT Sport visa delar av filmen, där den förra stjärnan Emma Eliasson berättar om hur hon – som damspelare – behandlades efter OS-silvret 2006.

Dokumentären speglar hur motgångarna blev för många och motivationen försvann. OS-silverhjälten Emma Eliasson är bara 28 år, men numera en före detta hockeyspelare som spelar fotboll i division 1, med Luleklubben Notviken.

– Det har varit alldeles för mycket energiläckage som har runnit ut över hockeyn, själva utövandet har blivit något negativt, säger Emma Eliasson.

Se en del av dokumentären Underdogs i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.