Jacob MicFlikier spelade förra säsongen framgångsrikt i Linköping, 24 mål och 23 assist. Kanadensaren styr Luleås förstafemma säsongen 2015/16. Foto: Bildbyrån

Teambuilding i fjällen svetsar samman Luleå

Uppdaterad
Publicerad

Jacob Micflikier är nyförvärvet som styr Luleå Hockeys förstakedja. Han är navet bland elva importer i laget. – Jag ska hitta öppna ytor och göra mål.

Luleå Hockey premiärseger i CHL-premiären mot Lukko Rauma med 4-3 efter straffar var en vinst med transatlantisk prägel. Samtliga mål och assist kom från transatlantiska klubbor. Förstakedjan styrs av nyförvärvet Jacob Micflikier.

– Jag har alltid förväntas producera poäng, och kräver så av mig själv. Det har lyckas bra inledningsvis i Luleå.

Champions Hockey League

Micflikier är värvad för sina spetskunskaper. Läsa spelet, kvaliteter med puck och förmågan att göra sina medspelare bra. Kanadensaren som tidigare spelat för bland andra HC Lugano och Dinamo Minsk i KHL var tongivande i Linköping ifjol.

– Jag ska hitta öppna ytor och göra mål. Det är kul att det lyckats här i början.

Flest importer i ligan

Luleå är det lag i SHL som har flerst importer, elva stycken. Laget har under försäsongen svetsats samman med en prioriterad teambuilding förlagd i de norrbottniska fjällen.

– Vi har spenderat mycket tid tillsammans utanför isen. När säsongen börjar och vi ska ta fighterna så är det viktigt att vi står upp för varandra.

Fribourg-Gottéron från Schweiz, som har kniven mot strupen, måste vinna mot Luleå för att kunna gå vidare till CHL-slutspelet står för motståndet hemma.

– Jag är förväntansfull. Jag ser fram emot ännu en CHL-match. Vi har haft läger i ett par veckor, och har ytterligare några veckor innan SHL-säsongen drar igång. Det är perfekt med tävlingsmatcher mellan hårda träningspass.

Luleå är regerande mästare i Champions Hockey League.

Champions Hockey League lördag 29/8 i SVT

15:00 Luleå Hockey-Fribourg-Gotteron, grupp K

17:00 HV71 Jonkoping-SonderjyskE Vojens, grupp C

20:00 Braehead Clan-Växjo Lakers, grupp O

Champions Hockey League söndag 30/8 i SVT

15:00 Linköping-IFK Helsinki

Hela spelschemat HÄR.

Statistik och tabeller i CHL HÄR.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Champions Hockey League

Mer i ämnet