MFF:fansen är på plats för att se matchen på arenan i Lviv, Sjachtars tillfälliga hemmaarena på grund av den oroliga situationen i östra Ukraina. Foto: Bildbyrån

Malmösupportrar attackerade i Lviv

Uppdaterad
Publicerad

Malmösupportrar på plats i Lviv för bortamatchen mot Sjachtar har attackerats av maskerade män, uppger Kvällsposten. ”Det är helt sjukt, vi vet inte ens vilka de var”, säger Per Kindgren som var med.

MFF varnade tidigare idag supportarna att vara extra vaksamma i Ukraina på grund av den oroliga situationen i landet. En del av de MFF-fans som har rest till bortamatchen hamnade i bråk.

– Killen som fick värsta smällarna är helt sönderslagen i ansiktet. Han åkte med polisen härifrån. Det är helt sjukt, vi vet inte ens vilka de var, säger säger MFF-supportern Per Kindgren.

– Vi är 15 i vårt sällskap och kom med buss från Krakow. Utanför hotellet står det folk i gathörnen, de är säkert 30 stycken med rånarluvor. Vi kommer ifrån varandra och fem av oss attackeras och blir jagade.

MFF ska enligt tidningen ha informerat svenska ambassaden om saken.

– Jag har pratat med en av personerna som var där, de har blivit attackerade när de hoppade av en buss. Sen har det upphört, men när de gått ut för att ta ut pengar har de blivit attackerade igen av ett maskerat gäng, säger Pierre Nordberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer