Paul Pogba under fotbolls-EM i Frankrike. Foto: Bildbyrån

Pogba snart klar för Manchester United

Uppdaterad
Publicerad

Manchester United bekräftar att laget är på väg att värva Juventus-stjärnan Paul Pogba. Han ska nu genomgå en läkarundersökning.

Under sommaren har fransmannen Pogba ihärdigt kopplats ihop med en flytt till Old Trafford och engelsk press är överens om att fransmannen kommer att kosta över en miljard kronor.

Nu bekräftas flytten av Zlatans nya klubb Manchester United som skriver på sin hemsida att Paul Pogba är på plats för att genomgå en läkarundersökning innan övergången blir helt klar.

– Äntligen. Det är fantastiskt att en sådan bra spelare är med oss, sa tränaren Jose Mourinho vid en presskonferens efter Community Shield-finalen.

Fjärde värvningen för Mourinho

Manchester United har flytten till ära skapat hashtaggen #pogback. Pogba spelade i Manchester United mellan 2011 och 2012, innan han gick till Juventus. Då fick Manchester United några miljoner kronor i kompensation, men nu har Pogba vuxit till en av världens mest eftertraktade mittfältare, han har vunnit den italienska ligan fyra gånger om och lett sitt Frankrike till ett silver i EM på hemmaplan.

Så när United ville ha honom tillbaka krävdes långa, segdragna förhandlingar och absurda, rekordstora mängder pengar.

Juventus bekräftar

På söndagen gick affären i lås. Efter långdragna förhandlingar fick Manchester United godkänt av Juventus att köpa loss den franske mittfältsstjärnan.

– Ja, Pogba har fått tillåtelse att genomföra en läkarundersökning, säger en presstalesman från Juventus till nyhetsbyrån AFP.

Men Juventus tränare Massimiliano Allegri ville inte bekräfta att affären var klar, enligt Reuters.

– Jag vet inte mycket. I morgon får vi se om Pogba fortfarande spelar för Juventus eller ej.

Pogba talar snart

Pogba själv tweetade: ”När för många pratar förstår ingen, jag talar snart.”

Pogba är klubbens fjärde värvning sedan Jose Mourinho tog över som tränare. Tidigare har Eric Bailly, Henrikh Mkhitaryan och Zlatan Ibrahimovic fått Old Trafford som hemaarena.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.