Javier Masherano, Carles Puyol och Wayne Rooney i kamp om bollen. Foto: SCANPIX

Supermatchen fick avgöras på straffar

Uppdaterad
Publicerad

Barcelona och Manchester United spelade träningsmatch på Ullevi.

Barcelona vann mot Manchester United på Ullevi. Matchen var mållös efter 90 spelade minuter och lagen möttes i en straffläggning som ”Barca” vann.

Det var stjärnspäckat på Ullevis gräs den här kvällen. Lionel Messi, Xavi Hernandes, Wayne Rooney var bara några av spelarna som visade upp sig på svensk mark.

Matchen hade en vänskaplig framtoning, mest imponerande var publiksiffran. 47 141 hade hittat till Ullevi, vilket är den högsta publiksiffran på fotboll sedan Uefacup-finalen, 1987, mellan IFK Göteborg och Dundee United på samma arena.

–Det ser bra ut inför säsongen, sade Andrés Iniesta till TT.

Wayne Rooney fick det bästa läget i matchen, en straff. Adriano kapade Nani och domaren pekade på straffpunkten. Men Barcelonas Victor Valdés räddade nere vid den högra stolpen.

I straffläggningen satte Barcelona-spelarna, Xavi Hernandes och Gerard Pique, sina straffar. Medan Nani sköt i ribban och inbytte reservmålvakten, Pinto, räddade Ashleys Youngs straff.

–Och vi har två bra målvakter, konstaterade Iniesta efter att United gått mållöst även i straffläggningen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.