• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en transformatorstation i Harsprånget i Jokkmokks kommun. Alla i området uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer här

Tittarnas hyllningar till Marcus Hellner. Foto: Bildbyrån

Tittarnas hyllningar till Hellner efter avskedet

Publicerad

I går meddelade Marcus Hellner i en exklusiv intervju med SVT Sport att han väljer att avsluta sin karriär. Reaktionerna efter beskedet har varit många. Från såväl experter, lagkamrater och SVT Sports tittare. ”Tack för all spänning du bjudit på”, skriver Monica på SVT Sports Instagram.

Under söndagen kunde SVT Sport avslöja att Marcus Hellner lägger skidorna på hyllan. Ett besked som chockade många.
– Jag blir överraskad eftersom han känts så motiverad, sade SVT Sports expert Jacob Hård.

Landslagschefen Rikard Grip försökte övertala 32-åringen att fortsätta en sista säsong.

”Kommer att sakna dig”

SVT Sports Instagram var en av de kanaler där hyllningarna från SVT Sports tittare snabbt strömmade in.

”Tack för all spänning du bjudit på. Kommer att sakna dig”, skriver Monica.

Sandberg skriver: ”Nej vad tråkigt. Alltid spännande att följa dig i spåren, en riktig förebild. Skidsverige kommer att sakna dig och dina återkommande prestationer” och Bettan fyller på: ”Så tråkigt! Du har alltid varit min favorit. Finns ingen som åker skate som Marcus Hellner”.

Många fina minnen

Minnena från Marcus Hellners tid i skidspåret är många. Majoriteten av SVT Sports tittare anser ändå att backen där Hellner avgjorde sitt VM-guld i Holmenkollen, även den så kallade ”Hellnerbacken”, är det starkaste.

”VM-guldet i Holmenkollen är än i dag bland det sjukaste jag bevittnat i sportsammanhang”, skriver Marcus på SVT Sports Facebooksida.

Anna-karin håller med: ”Sprintguldet i Holmenkollen 2011, vilket ryck i Hellnerbacken”.

Men även OS-guldet i Vancouver är oförglömligt: ”OS-guldet i skiathlon sticker ut förstås! När Johan Olsson hade stor ledning, Hellner och Södergren låg i klungan och bromsade. Olsson blev upphunnen men fixade brons och Hellner tog GULD! Och Per Elofsson grät i studion...” skriver Björn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer