Fredrik Lindström hoppar in i Mästarnas mästare sedan Jan Boklöv tvingats hoppa av. Foto: Bildbyrån

Lindström hoppar in i Mästarnas mästare – Boklöv hoppar av

Uppdaterad
Publicerad

Jan Boklöv har tvingats hoppa av inspelningarna av Mästarnas mästare – i stället hoppar skidskytten Fredrik Lindström in.

– Först och främst känner jag mig hedrad att få vara med i Mästarnas mästare. Sedan ser jag fram emot att möta de andra idrottsprofilerna i utmanande dueller. Det här blir skoj, säger han.

Efter en undersökning inför inspelningsstarten av Mästarnas mästare blev backhopparen Jan Boklöv avrådd av läkare att medverka.

– Jag accepterar de beslut som tagits. Beslutets grund är min epilepsi. Hälsan måste gå före, hur roligt de än skulle vara att deltaga i Mästarna mästare, säger Boklöv i ett pressmeddelande.

I stället hoppar skidskytten Fredrik Lindström in och medverkar i kommande säsong. 31-åringen, som har ett OS-guld och två VM-brons på meritlistan, avslutade karriären våren 2019.

Medverkande i Mästarnas mästare 2021

Grupp 1

Johan Olsson, 40, skidor

Anders Hedberg, 69, ishockey

Fredrik Lindström, 31 år, skidskytte

Frida Östberg, 42, fotboll

Sanna Tidstrand, 34, speedski

Grupp 2

Therese Alshammar, 42, simning

Johanna Larsson, 31, tennis

Linnéa Torstenson, 37, handboll

André Myhrer, 37, slalom

Bengt Gustafsson, 57, volleyboll

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mästarnas mästare

Mer i ämnet