Wiberg om Mästarnas mästare: ”Man ville ju inte sabba för laget”

Jubileumssäsongen av Mästarnas Mästare bjuder på ett nytt upplägg. Olika lag tävlar mot varandra. – Det var roligare. Lättsammare och mindre nervöst, säger Ingemar Stenmark till SVT Sport.

Ingemar Stenmark är med i skidåkarlaget tillsammans med Magdalena Forsberg och Pernilla Wiberg. Simmare, friidrottare, bollspelare, kampsportare och bandy/hockeyspelare utgör de andra lagen.

– Man ville ju inte misslyckas för att sabba för laget, säger Pernilla Wiberg. Så det är mycket känslor upp och ner och åt alla håll.

– Det var jättekul, säger Louise Karlsson. Jag kommer ju från en individuell idrott, och så att få köra med Emma (Igelström) och Anna (Lindberg) som också är individualister. Och vi känner ju varann så det var riktigt roligt format.

Stenmarks nya hopp på muren

Ingemar Stenmark vann ju senast han deltog och många minns också hans viga hopp upp på en mur som blev en snackis efteråt. Nu testade han en annan mur, men vi kanske inte får se det.

– Förra gången gjorde jag det utan att veta om att det fanns en kamera. Och jag vet inte om de filmade den här gången, säger han och ler.

Söndag den 4 mars är det premiär för Mästarnas Mästare.

Se hela inslaget i spelaren ovan där Pernilla Wiberg och Louise Karlsson även berättar om hur filmerna om idrottarna förändrats och varför de berör så mycket

Deltagare i Mästarnas Mästares jubileumssäsong

Visa

Bollsport: Kennet Andersson, Jesper Blomqvist, Magnus Wislander

Friidrott: Malin Ewerlöf, Mattias Sunneborn, Erica Johansson

Is-sport: Maria Rooth, Per Fosshaug, Peter Forsberg

Kampsport: Armand Krajnc, Sara Dikanda Andersson, Tomas Andersson

Simning: Louise Karlsson, Emma Igelström, Anna Lindberg

Skidor: Ingemar Stenmark, Pernilla Wiberg, Magdalena Forsberg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer