Deltagarna i Grupp 1 i Mästarnas mästare 2019: Carolina Klüft, Mikaela Laurén, Kjell Isaksson, Tommy Salo och Marita Skogum Foto: Janne Danielsson/SVT.

Mästarkvalet – en möjlig väg tillbaka

Uppdaterad
Publicerad

En utslagen Mästarnas mästare-deltagare kommer att få chansen att ta sig tillbaka in i slutstriden tack vare det nya programmet Mästarkvalet. Den utslagna deltagaren kommer att tävla om fördelar i kommande dueller med andra utslagna. Mästarkvalet sänds i SVT Play och leds av den tidigare Mästarnas mästare-deltagaren Pernilla Wiberg.

– Revansch är ett ord som alla elitidrottare känner till och speciellt den euforiska känslan när man har lyckats få det! Som tidigare Mästarnas mästare-deltagare känner jag att Mästarkvalet kan göra så att de personer som kommer dit tar fram det där lilla extra. Målet är ju att komma tillbaka till Mästarhuset! Vägen kommer att vara tuff, en känsla av ”mot alla odds”, och därför kommer segerns sötma att smaka bättre. Jag kommer att peppa, stötta och trösta dem så mycket jag kan i min nya roll som ledare av det här programmet, säger Pernilla Wiberg.

– SVT får mycket synpunkter och förslag från tittarna och vi utvärderar dem alltid noggrant för att se om det finns något som vi kan förbättra. Mästarkvalet är ett försök att göra tävlingen ännu lite mer spännande. För deltagarna kommer det bli en mycket svår, tuff och dramatisk resa för att komma tillbaka in i slutstriden av serien och på så sätt få en andra möjlighet att bli Mästarnas mästare, säger Anders Wistbacka, projektledare för Mästarnas mästare 2019.

Mästarkvalet, som består av sju avsnitt, sänds i SVT Play direkt efter att söndagens avsnitt av Mästarnas mästare har avslutats i SVT1.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer