Martin Lidberg. Foto: SVT

Han blev Mästarnas mästare

Uppdaterad
Publicerad

Fyra deltagare gick vidare till finalen av Mästarnas mästare. Men endast en kunde stå som slutsegrare. Det blev Martin Lidberg. ”Det största man kan vinna efter sin idrottskarriär”, säger den förre brottningsstjärnan till SVT Sport.

Fotbollsspelaren Anders Svensson, snowboardåkaren Richard Richardsson och hockeyspelaren Maria Rooth. Det var dessa tre som Martin Lidberg ställdes mot i kvällens final av den nionde säsongen av Mästarens mästare.

– Det var en upplevelse att vara med, en fantastisk hyllning av ens karriär och ett otroligt minne. Att man dessutom lyckas ta hem det är pricken över i, jag har mött tre stycken riktigt tuffa motståndare, säger Lidberg till SVT Sport.

Mästarnas mästare

Trodde du på seger?

– Man är ju målmedveten, jag visste att det fanns en chans. Ofta får man ju reda på grenarna först vid startlinjen, som brottare är du jäkligt allround, vilket är en fördel.

Unik tillsammas med Stenmark

EM- och VM-guld i brottning. Men också segrare av danstävlingen Let's Dance (2007) och underhållningsprogrammet Superstars (2010). Nu kan 44-årige Martin Lidberg lägga ytterligare en titel till sin meritlista – segrare av Mästarnas mästare.

– Klart att jag gjort den största prestationen inom brottningen, men Mästarnas mästare är det största man kan vinna efter sin idrottskarriär, en stor ära.

Du och Ingemar är de enda som vunnit såväl Let's Dance och Superstars som Mästarnas mästare?

– Det vore kul att möta Ingemar först i dans, sedan i grenar från Mästarnas mästare och Superstars. Lidberg utmanar Stenmark (skratt).

I Gomorron Sveriges intervju dagen efter (se ovan) avslöjar Martin Lidberg att han inte lyckats hålla segern helt hemlig.

– Alla har frågat, jag har berättat för min fru och en person till, säger han.

Martin Lidberg

Ålder: 44 år

Sport: Brottning

Yrke: Hälsocoach

Idrottsliga meriter: EM-guld 1996, VM-brons 1998, EM-brons 1998, EM-silver 1999, EM-guld 2000, VM-guld 2003, EM-guld 2004.

Övriga meriter: Vinnare av Let's Dance 2007, Superstars 2010.

Aktuell: Som vinnare av Mästarnas mästare 2017.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mästarnas mästare

Mer i ämnet