Foto: Bildbyrån

Nytt misstänkt matchfixningsförsök i allsvenskan

Uppdaterad
Publicerad

Ett nytt misstänkt försök till matchfixning har gjorts i allsvenskan, skriver Kvällsposten och Expressen. En spelare i Halmstad ska ha erbjudits pengar för att påverka händelser i matchen mot Malmö FF. – Jag kan bekräfta att det här blev känt inför matchen mot Malmö FF, händelsen är polisanmäld, säger Halmstad BK:s ordförande Tony Karlsson till SVT Sport.

Tidigare i år blev IFK Göteborg–AIK uppskjuten sedan en spelare i AIK erbjudits pengar inför matchen. Nu har det hänt igen, i matchen mellan Malmö och Halmstad, som Malmö vann med 2-0. HBK-spelaren ska innan matchen ha tackat nej till pengarna han erbjöds.

– Vi inledde direkt ett tätt samarbete tillsammans med förbundet och Malmö FF, vi beslutade oss för att spela matchen, och det är jag väldigt glad för att vi gjorde, säger Tony Karlsson till SVT Sport.

Spelaren i fråga får kontinuerlig stöttning av klubben.

– Han mår ganska okej, men att bli utsatt för hot är ingenting som någon önskar, säger Tony Karlsson.

Ärendet ligger sedan incidenten hos polisen.

– Polisen har gjort ett resolut jobb och inlett en förundersökning, säger Svenska fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand till Kvällsposten/Expressen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer