Alexander Gustafsson besviken efter förlusten mot Jon Jones Foto: Bildbyrån

Alexander Gustafsson: ”Jag kommer att vinna”

Uppdaterad
Publicerad

I går bekräftades det att Alexander ”The Mauler” Gustafsson kommer möta Anthony Smith den 1 juni i Globen.

Gustafsson gör sin återkomst till oktagonen efter den tuffa titelförlusten mot Jon Jones i slutet av december förra året.

”The Mauler” är trots senaste förlusten, inte helt oväntat, segerviss:

– Jag kommer att vinna” säger Gustafsson till SVT Sport.

Alexander Gustafssons kommande motståndare, Anthony Smith, är rankad fyra i världen enligt UFC. Matchen mot amerikanen blir Gustafssons första efter förlusten mot Jon Jones i december.

– Det är en bra matchup för mig. Det kommer att bli en tuff fight men känns som en bra comeback fight, säger den svenske UFC-stjärnan till SVT Sport.

Matchen kommer att äga rum i Globen där Gustafsson vann sin senaste match – på knockout mot Glover Teixeira i maj 2017. Nu är Gustafsson inspirerad att fightas igen på hemmaplan.

– Det är något extra med att gå match i Sverige med mycket fans på plats. Ska bli sjukt kul att tävla på hemmaplan igen, jag har en väldigt bra känsla från sist och tar med den känslan in i den här matchen.

Det här blir alltså första matchen sedan slutet på 2018. Gustafsson har bra koll på motståndet och självsäker på utgången av fighten.

– Stark vilja och stort hjärta är hans styrkor. Men jag kommer att vinna, avslutar Gustafsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.