Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Alexander Gustafsson och Nikita Krylov. Foto: TT/Bildbyrån

Gustafsson inför comebacken: Kommer köra över honom

Uppdaterad
Publicerad

På lördag, i London, är det dags för MMA-fajtern Alexander ”The Mauler” Gustafsson att äntra UFC-buren än en gång. Och efter två års matchtorka är han hungrigare än någonsin.

– Allt har stämt inför matchen. Jag är favorit och kommer att köra över honom i tre ronder, säger han till SVT Sport.

Det var länge sedan sist. Alexander ”The Mauler” Gustafssons senaste match var 25 juli 2020. Då blev det förlust i en match i tungsviktsdivisionen mot brasilianske legendaren Fabricio Werdum.

Och när det är dags för match 23 juli, alltså nästan precis på dagen två år senare, är det en motiverad 35-årig idrottare som siktar på seger i matchen mot ukrainaren Nikita Krylov. Och han går tillbaka till rötterna, lätt tungvikt, där han gått hela tre titelmatcher i UFC, världens största MMA-organisation.

– Vi har haft ett fantastiskt träningsläger och allt har varit ”on point”, säger 35-åringen till SVT Sport.

Segerviss ”The Mauler”

Bilderna på sociala medier talar sitt tydliga språk. Arbogasonen, nu verksam i Stockholm på klubben Allstars, ser ut att vara i sitt livs bästa form. Och självförtroendet är det inget fel på. Han ser inte förbi sin motståndare men låter sig inte störas av siffrorna.

Den fem år yngre grapplern Krylov, 27 segrar och nio förluster, har mer matcherfarenhet än svensken. Gustafsson, med en bakgrund i boxning, har i sin tur vunnit 18 av sina 25 bataljer i UFC-buren, och menar att han är bättre än sin motståndare på alla plan.

– Jag har lärt mig av mina förluster. Och jag bryr mig inte om vad han kommer att göra, utan vad jag kommer att göra med honom.

Vem är favorit i matchen?

– Jag så klart.

Varför då?

– För att jag kommer att slakta honom. Jag kommer att köra över honom i tre ronder.

En sista satsning mot titeln?

Han har varit med länge i gejmet. Och satt sin prägel på svensk kampsport och satt Sverige på kartan. Men tiden har sin gång. Och frågan är vad målet är med hans satsning.

– Just nu fokuserar jag bara på Krylov. Jag tänker inte på något annat.

Han har nog oddsen mot sig. Och det är han van vid efter sina tre titelmatcher i UFC där han, trots förluster, visat vad han är kapabel till. Och även denna gång står något stort på spel – anseendet i kampsportsvärlden. Två år borta, bland annat på grund av skador, från tävlingsmatcher och lägg därtill att han har tre raka förluster i organisationen. Men svensk åker till London och säger sig vara mer än redo.

– Jag har inte varit inaktiv. Vi har en bur på gymmet och jag kan lova att det är mer blod, svett och tårar där inne jämfört med UFC-buren. Jag har för mycket erfarenhet för att skador och frånvaro ska vara ett hinder.

Och han avslutar med en hälsning till sin motståndare.

– Jag har förberett mig. Jag hoppas han har plåstret i närheten. Han kommer att behöva det. Och bandage.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT Sports reporter Petter Öhrling tror att ”The Mauler” kan vara aktuell för en titelmatch om han radar upp tre raka segrar. Foto: SVT/Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.