Under avstängningen från UFC passade Conor McGregor på att gå på Super Bowl i februari. Foto: TT.

Conor McGregors besked: Lägger av – igen

Uppdaterad
Publicerad

En av MMA:s största stjärnor Conor McGregor, 30, skriver på Twitter att han lägger av. Eller är det bara en ingivelse i väntan på comeback?

– Hej allihopa. Ett kort meddelande: Jag har bestämt mig för att sluta med sporten vi kallar ”Mixed Martial Art”, skriver McGregor på tisdagsmorgonen.

Flera kännare av MMA har redan ifrågasatt beskedet. Irländaren har nämligen tidigare meddelat på sociala medier att han lagt av, vilket hände för tre år sedan. ”Tack för osten”, sade han den gången.

Den skandalomsusade McGregors sista, eller möjligen senaste, match blev mot Khabib Nurmagomedov i oktober förra året. Efter den matchen stängdes båda av från UFC till den 6 april.

Så sent som i mitten av mars greps han i Miami, USA, misstänkt för rån och skadegörelse.

UFC-chefen: ”Han har fullt upp med whiskeyn”

UFC-chefen Dana White tror att det ligger allvar bakom McGregors beslut den här gången.

– Han har tjänat tillräckligt med pengar för att sluta. Allt känns logiskt. Om jag vore i hans kläder skulle jag också ha slutat, säger White och tillägger:

– Han slutar med fajting, inte att jobba. Han kommer att ha fullt upp med sin whiskeytillverkning och jag är säker på att han har andra saker att jobba med också, säger White enligt BBC.

McGregors Twitter-utspel kommer strax efter att han i amerikansk tv sagt att han håller på och förhandlar med UFC om en match i juli.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.