Conor McGregor presenteras inför matchen mot Donald Cerrone. Foto: TT

Conor McGregor: ”Kärleken till sporten tog mig tillbaka”

Uppdaterad
Publicerad

Han vann på knockout efter 40 sekunder utan att själv bli träffad en enda gång.

Efter comebacken i natt berättade Conor McGregor om hur han tappade motivationen – och hur ha nu fått tillbaka den.

– Det var kärleken till sporten som tog mig tillbaka, säger han.

Efter 15 månaders frånvaro var den irländska superstjärnan i natt tillbaka med besked.

McGregor besegrade publikfavoriten Donald ”Cowboy” Cerrone på bara 40 sekunder vid nattens stora UFC-gala i Las Vegas.

På presskonferensen efteråt ombads den skandalomsusade McGregor förklara de turbulenta åren – från att 2016 ha varit mästare i två viktklasser samtidigt till att bara gå en match på de tre senaste åren och i stället göra sig känd för mörka rubriker.

– Jag hade uppnått allt, eller hur? Jag var färdig med sporten innan jag ens var 30 år gammal. Ett mästarbälte räcker knappt för att motivera mig längre. Min tränare har sagt att den värsta mardrömmen för honom var när jag hade uppnått allt. Pengarna, kändisskapet, mästarbältena. Vad fanns det kvar som kunde motivera mig?

– Nu är jag tillbaka för kärleken till sporten och för att visa hur bra jag kan vara.

Uppges tjäna 750 miljoner kronor

I en lång intervju med ESPN inför matchen uppskattade McGregor att han skulle tjäna 80 miljoner dollar (cirka 750 miljoner kronor) när alla summor och tv-intäkter är inräknade.

Men han vill snart vara tillbaka i buren igen.

– Jag tänker inte sitta och vänta på vinnaren i titelmatchen i lättvikt den 18 april eller ta någon semester utan nu ska jag direkt kolla på kalendern och se när jag kan tävla igen.

Knockade rekordmannen

Nattens motståndare, 36-årige veteranen Donald Cerrone, har ett flertal UFC-rekord. Bland annat för flest matcher (34), flest segrar (23), flest avslut (16), flest prestationsbonusar (18) och flest nedslagningar (20).

Mot McGregor fick han inte in en enda träff.

– Vilken fenomenal karriär han har haft. Det var en ära att få dela ringen med honom. Donald är uppe där med de allra bästa och har så många rekord att han borde få något slags mästarbälte, säger irländaren.

KLIPP: Tröstade motståndarens 82-åriga farmor i buren

KLIPP: Här vinner McGregor comebacken på 40 sekunder

Fakta: Conor McGregor

Född: 14 juli 1988 i Dublin, Irland.

Viktklass: Weltervikt (77,1 kilo).

Proffsfacit: 26 matcher, 22 segrar (19 på knockout) och fyra förluster.

UFC-titlar: 2015–2016 fjädervikt (65,7 kilo) och 2016-2018 lättvikt (70,3 kilo).

UFC-matcher: Debuterade i UFC 2013 och har gått totalt tolv matcher, varav tio har slutat med segrar och två i förluster (Nate Diaz 2016 och Khabib Nurmagomedov 2018). Senaste matchen, mot Nurmagomedov, var i oktober 2018.

Aktuell: Efter ett avbrott i karriären – där han bland annat sagt att allt var över och att det var dags att pensionera sig – har han nu gjort storstilad comeback.

(TT/SVT Sport)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.