Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Galna UFC-knocken – Edwards skrällde mot Usman

Uppdaterad
Publicerad

15 raka segrar och full kontroll på titelmatchen mot Leon Edwards.

Då fick welterviktmästaren Kamaru Usman smaka på en spark som hördes jorden runt.

– Jag kan inte beskriva det med ord, säger Edwards enligt Reuters.

Med mindre än en minut kvar av titelmatchen mot engelsmannen Leon Edwards såg den regerande mästaren Kamaru Usman från Nigeria ut att ha allt som i en liten ask. Han hade kontrollerat mötet och var på väg mot en given seger på poäng när utmanaren Leon Edwards fintade med sin vänsternäve och följde upp med en vänsterspark som träffade precis där den skulle.

Knocken var omedelbar.

– Jag kan inte beskriva det med ord, säger Edwards enligt Reuters.

Usman, som hade försvarat sin titel med framgång vid fem tillfällen innan mötet med Edwards, hade vid en seger tangerat Anderson Silvas UFC-rekord på 16 raka vinster.

– Ingen människa är menad att hålla bältet så länge. Jag sa hela veckan att jag kände att det här var mitt ögonblick. Det var meningen att det skulle gå så här, säger Edwards enligt AP.

Usman och Edwards går i samma viktklass som den svenska stjärnan Khamzat Chimaev som för tillfället rankas som fyra i divisionen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.