Ilir Latifi: ”Jag nosar på en titelmatch vid seger”

Publicerad

Ilir Latifi, 35, kampanjade för en titelmatch innan han föll mot Corey Anderson i december.
En seger mot sjuan på världsrankingen, Volkan Özdemir, skulle göra honom aktuell i diskussionen igen.
– Jag nosar på en titelmatch, men först måste jag ta mig förbi den här matchen, säger han till SVT Sport.

Lördagens UFC-gala i Globen kommer att säga mycket om landskapet i den lätta tungvikten i UFC.

Inte nog med att tvåan på rankingen (Alexander Gustafsson) möter fyran (Anthony Smith). Sjuan (Volkan Özdemir) ställs mot nian (Ilir Latifi) och även elvan (Jimi Manuwa) går match.

Samtliga drömmer förstås om en framtida titelmatch.

– Alla vi som är på topp tio kämpar för en titelmatch. Det kan vända ganska snabbt. Ena dagen är du ”title contender” och nästa dag är du inte det. Men det gäller att vara med och jaga hela tiden, säger skåningen Ilir Latifi till SVT Sport.

Hur nära känner du att du är?

– Jag är där och nosar, men jag måste ta mig förbi denna matchen först. Det är mitt fokus. Det är bra att blicka framåt på huvudmålet, men först måste man ta sig igenom delmålen.

Ställs mot bekant ansikte

Motståndaren Volkan Özdemir är ett bekant ansikte för Rosengårdsfajtern. De båda tränade tillsammans under fem veckor i Miami 2011.

– Då lärde vi känna varandra och sedan dess har vi alltid respekterat varandra. Vi har en vänskaplig relation.

Hur blir det att möta en kille som man är vän med?

– För mig är det inte optimalt att möta någon som man känner. Det här är ingen sport där man går in och leker utan det handlar om kampsport. Men nu ska det göras, säger Latifi.

”Blev extremt trött”

Svensken har länge varit rankad bland de främsta i lätt tungvikt (93 kilo), men förlorade på poäng i den viktiga matchen mot Corey Anderson i december.

Latifi var då märkbart trött tidigt i matchen.

– För mig var det en fråga om dagsform. Jag hade en tuff bantning inför matchen och kunde inte återhämta mig optimalt dagen efter. Därför blev jag extremt trött tidigt i matchen och det kostade mig vinsten.

Uppdatering: Sent på torsdag kväll meddelade UFC att Latifi skadat ryggen och drar sig ur galan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer