Svenska reporterns svar efter Jon Jones hån

Uppdaterad
Publicerad

Alexander ”The Mauler” Gustafssons kommande motståndare, Jon Jones, är allt annat än intresserad av att diskutera de dopningsanklagelser som omger honom.

Amerikanen hånade den svenska reportern Izabelle Kostic, 28, när hon berörde frågan på en presskonferens inför matchen.

– Jag ställde den fråga som ingen ville svara på, säger svenskan till SVT Sport.

– Kom med bättre frågor, du suger, utbrast Jon Jones mot den svenska reportern Izabelle Kostic som lyfte ämnet under nattens presskonferens.

Ja, det svaret fick bli inledningen för Izabelle Kostics bevakning av UFC 232 i Los Angeles.

Sent under torsdagskvällen svensk tid var det presskonferens mellan Alexander ”The Mauler” Gustafsson och Jon Jones inför helgens UFC-titelmatch i lätt tungvikt.

Det mesta av presskonferensen kom att handla om den mikroskopiska mängd av den förbjudna substansen turinabol som hittades i Jones kropp i början av december, vilket gjort att matchen flyttats från Las Vegas till Los Angeles.

Men amerikanen var inte alls intresserad av att svara på frågor om händelsen.

Jones: ”Du suger”

Tydligast märktes det när en Kostic, en kvinnlig svensk reporter från MMA-sajten Kimura.se, lyfte ämnet.

– Jag hade väntat mig en viss reaktion men inte i den utsträckningen. Mest förvånad blev jag över att UFC-presidenten inte kontrollerade situationen på ett professionellt sätt, säger Kostic till SVT Sport.

Hon frågade hur Jones kunde ha hamnat i ytterligare en kontroversiell dopningtvist. Och Jones korta svar var talande.

– Nästa fråga, svarade han.

När journalisten Izabelle Kostic därefter ställde en liknande fråga till UFC-presidenten Dana White avbröt Jones och höll tummen nedåt.

– Det är viktigt att få ett konkret svar kring hur en reglerna i en sport ska behandlas, avslutar Kostic.

Det hela fortsatte och en konstig situation förvandlades till en bisarr sådan.

– Sitt ner, kan någon ta mikrofonen från henne? Kom med bättre frågor och bättre journalistik tack. Du suger, har du lyssnat?

White tystade sedan den upprörda fajtern och lät Kostic ställa sin fråga, men hänvisade henne till UFC:s hälsoansvarige. Kort därefter applåderade Jones och sade: ”Äntligen en bra fråga”.

SVT Sport är på plats och direktrapporterar från galan – följ den här!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.