Stjärnan Jon Jones bad om ursäkt efter att ha hånat svenska reportern Izabelle Kostic. Foto: Bildbyrån

Jones ursäkt till svenska reportern: ”Jag var extremt respektlös”

Uppdaterad
Publicerad

På presskonferensen inför galan hånade Jon Jones en svensk reporter – men efter nattens match bad han om ursäkt.

– Jag var extremt respektlös mot dig och för det är jag uppriktigt ledsen, sade han.

– Jag tror inte att det är en uppriktig ursäkt, men jag väljer att acceptera och uppskatta den, säger Izabelle Kostic till SVT Sport.

Det var under presskonferensen inför galan, natten mot fredag svensk tid, som MMA-stjärnan häcklade svenska reportern Izabelle Kostic som ville diskutera amerikanens positiva dopningstest.

– Sitt ner! Kan någon ta mikrofonen från henne? Kom med bättre frågor och bättre journalistik tack. Du suger, har du ens lyssnat, undrade Jones och uppmanade publiken att bua ut henne.

Situationen blev det kanske största samtalsämnet från hela presskonferensen och fick enorm uppmärksamhet i MMA-världen.

Efter segern i nattens titelmatch hölls en ny presskonferens. Då valde Jones själv att be om ursäkt när han fick syn på Kostic.

– Jag gjorde mig redo för fajt och kände mig attackerad av dig. Jag var inte på humör för att förlora. Inte ens i en diskussion. Jag ber om ursäkt för att jag var respektlös mot dig, sade 31-åringen.

”Tror inte att ursäkten är uppriktig”

När SVT Sport pratade med Kostic, som rapporterar för svenska sajten Kimura, efteråt så sade hon sig inte vara överraskad över ursäkten.

– Det var en liknande situation för många år sedan med fajtern Rampage Jackson och journalisten Karen Bryant. Då kontaktade UFC henne och bad om ursäkt.

– Självklart är det stort av honom att be om ursäkt offentligt, men jag tror inte att den är uppriktig. Däremot så väljer jag att acceptera och uppskatta den, säger Kostic.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.