Anthony Smith (vänster) ställs mot Alexander Gustafsson i Globen den 1 juni. Foto: TT/Bildbyrån

Mauler: ”Om han besegrar mig kanske jag inte har det längre”

Uppdaterad
Publicerad

Länge jagade han en ny titelmatch och chans till revansch på legendaren Jon Jones.

Nu vill MMA-stjärnan Alexander ”The Mauler” Gustafsson, 32, hitta tillbaka till vinnarspåret – i arenan där han aldrig förlorat.

– Om Anthony Smith besegrar mig kanske jag inte har det som krävs längre, säger svensken i en intervju med The MMA Hour.

Även om UFC själva inte har bekräftat uppgifterna så talar allt för att Gustafsson går huvudmatchen på UFC-galan i Globen den 1 juni.

Han ställs då mot amerikanen Anthony Smith, 30, som i början på mars förlorade en titelmatch i lätt tungvikt mot världsstjärnan Jon Jones.

ESPN var först att rapportera uppgifterna om att Gustafsson och Smith skulle mötas i Globen.

Förlorade båda mot Jones

Gemensamt är att de båda två kommer ifrån titelmatcher mot Jon Jones. ”The Mauler” förlorade på teknisk knockout i den tredje ronden i Los Angeles den 29 december förra året medan Smith den 2 mars gick tiden ut, fem ronder, men föll klart på poäng.

– Jag är inte rätt person att bedöma hans insats. Jag mötte ju precis Jon och förlorade. Men Anthony visade mycket hjärta och gav aldrig upp trots att han tog mycket stryk. Jag ser fram emot att han kommer hit så vi kan bjuda fansen på en bra show, säger Gustafsson till The MMA Hour.

Arbogasonen är rankad tvåa i världen bland utmanarna till mästarbältet i lätt tungvikt (93 kilo) medan Smith är rankad fyra.

”The Mauler” säger i The MMA Hour att hans inställning har förändrats helt efter förlusten i vintras.

– Under en väldigt lång tid tänkte jag bara på titeln och det blev en väldig stress. Det har hela tiden varit titeln, titeln, titeln. Nu vill jag bara gå den här matchen, vara mer aktiv och försöka bli en ännu bättre fajter.

– Jag är 32 år och tycker inte att jag är gammal ännu. Jag har fortfarande mer att ge och kroppen känns fräsch.

Aldrig förlorat i Globen

Gustafsson har vunnit 18 av sina 23 proffsmatcher varav 11 på knockout. Smith har desto mer rutin, men också betydligt fler förluster. Han har gått 45 matcher och vunnit 31 varav 17 på knockout.

Än så länge har ingen match presenterats inför Stockholmsgalan. En vanlig UFC-gala brukar innehålla omkring tolv matcher och flera svenskar än Gustafsson lär vara aktuella.

Alexander Gustafsson har under karriären gått två matcher i Globen och vunnit båda.

– Jag har aldrig förlorat i den arenan så jag har en riktigt bra känsla där. Att ha hemmafansen i ryggen ger mig en rejäl push. Jag ser fram emot att gå in i oktagonen igen och bevisa att jag är bättre än vad jag visade i min förra match, säger 32-åringen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.