Foto: Bildbyrån

Latifi klar för UFC-match på hemmaplan

Uppdaterad
Publicerad

Den skånske MMA-fajtern Ilir Latifi är klar för match på UFC-galan den 1 juni i Stockholm. Volkan Özdemir står för motståndet – och Alexander ”The Mauler” Gustafsson tror på sin landsman.

– Ilir kommer att kasta honom i backen och avsluta honom där, säger han till SVT Sport.

Alexander Gustafsson är det stora dragplåstret på UFC-galan där nu fyra svenskar är klara för fajt. ”The Mauler” tror stenhårt på sin landsman Ili Latifi i dennes match mot schweizaren Volkan Özdemir.

– Ilir kommer att skicka honom till skyarna och sen ner i mattan och dra ut honom, säger Gustafsson till SVT Sport.

– Han är stark i clinchen, i brottningen och har riktigt jobbiga slag så det kommer öppnas upp som en liten sluggfest. Volkan kommer få känna på Ilirs kraft. Han kommer bli desperat och då kommer Ilir kliva in, kasta honom i backen och avsluta honom där.

Är det någonstans där Özdemir kan hota Ilir?

– Volkan slår stenhårt, men Ilir har en tjurnacke så han kan ta de smällarna.

Totalt fyra svenskar

Lina Länsberg är en av två svenskor som kommer att gå en match. Hon möter amerikanskan Tonya Evinger.

– Det betyder otroligt mycket att gå match i Sverige, säger Länsberg på presskonferensen.

Bea Malecki, som 2016 tog VM-guld i thaiboxning, gör UFC-debut på svensk mark. 27-åringen, som även tävlat i the Ultimate Fighter, ställs mot Eduarda Sant' Anna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.