Lina Länsberg (höger) och ryskan Jana Kunitskaja (vänster) under nattens UFC-fajt i Las Vegas. Foto: TT

Lina Länsberg föll på poäng: ”Ingen bra match”

Lina Länsberg, 36, förlorade nattens UFC-match mot Jana Kunitskaja.

Den sju år yngre ryskan åsamkade ingen större skada, men kontrollerade matchen från början till slut.

Efter tre ronder vann hon på enhälligt domslut, 30–27 hos samtliga tre domare.

Många hade nog förväntat sig en stående fajt mellan Länsberg, före detta världsmästare i thaiboxning, och Kunitskaja, med bakgrund inom taekwondo och thaiboxning.

I stället handlade matchen mest om grappling på marken och närkamp mot buren. Ryskan dominerade i clinchen och även om hon inte åsamkade Länsberg någon större skada så var hon i dominanta positioner och kontrollerade matchen.

Svenskan träffade med en fin höger i den andra ronden, men UFC:s statistik under tv-sändningen visade att Kunitskaja delade ut 145 slag mot bara 39 för Länsberg. Ryskan hade också 5–0 i nedtagningar och tio minuters ”control time” jämfört med bara 18 sekunder för värmlänningen.

”En dominant seger”

Matchen gick tiden ut – tre ronder á fem minuter – och Kunitskaja vann alla ronder i alla domares ögon.

– Det var ingen bra match, men det var min debut i viktklassen och jag hoppas att nästa fajt blir bättre, sade Kunitskaja i sin segerintervju.

Senare utvecklade hon:

– Jag är inte nöjd med min insats, men självklart är jag glad över en dominant seger. Mitt största problem i min UFC-karriär har varit den mentala biten, men jag hoppas bygga upp självförtroendet med fler matcher.

Inför nattens match var Lina Länsberg rankad tolva i världen bland utmanarna till mästarbältet i bantamvikt (61 kilo). Det här var hennes fjärde förlust på totalt tolv proffsmatcher.

I spelaren nedan kan du se SVT:s möte med Länsberg inför helgens match.