Foto: TT NYHETSBYRÅN

Löftet inför stormatchen: ”Kommer få min revansch”

Uppdaterad
Publicerad

MMA-världens kanske största stjärna klev upp två viktklasser – och föll tungt.

Om två veckor får Conor McGregor chans till revansch i returmötet med Nate Diaz.

”Jag är övertygad om att jag kommer knocka honom den här gången”, säger han.

Det var i början av mars som McGregor klev upp två viktklasser – från 65 till 77 kilo – för att möta den äldre, längre och mer rutinerade Nate Diaz. En chansning som misslyckades.

McGregor satte högt tempo från start, träffade med vänstern flera gånger och fick amerikanen att börja blöda från ena ögat. Men tre minuter in i rond nummer två träffade Diaz klockrent på irländarens haka, och kunde sedan avsluta sin motståndare på marken.

McGregor, som hade 15 raka segrar inför matchen, har varit besatt av att möta Diaz igen. Och den 20 augusti i Las Vegas får han sin chans till revansch.

”Boxningssäck med ögon”

– Jag gick framåt och pressade honom. I en och en halv rond var han en boxningssäck med två ögon. Men jag underskattade hans uthållighet och erfarenhet, säger den 28-årige irländaren.

– Den här gången är jag bättre förberedd. Men jag kommer fortfarande att gå framåt och pressa honom, fortfarande träffa honom. Jag har svårt att se honom klara sig förbi tredje ronden.

Diaz är i vanlig ordning mer fåordig än den karismatiske och självsäkre McGregor.

– Alla trodde att han var oöverkomlig. Jag antar att jag avslöjade honom. Det är bäst för hans skull att han höjer sig ett snäpp den här gången, säger 31-åringen.

”Vann på lotto”

McGregor skulle ursprungligen ha mött dåvarande lättviktsmästaren Rafael dos Anjos i mars, men denne drog sig ur på grund av en skada.

”The Notorious” hade bara tio dagar på sig att förbereda sig inför mötet med ersättaren Diaz, men sade upprepade gånger att han skulle knocka sin motståndare i första ronden.

Den gången fick McGregor äta upp sina ord och åkte på sin första förlust i UFC.

– Man kan säga att Nate vann på lotto. Men jag kommer att få min revansch, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.