Foto: TT Nyhetsbild

Mauler: ”Borde lägga ner – förstör sporten”

Uppdaterad
Publicerad

Jon Jones har återigen fastat i ett dopningstest.

Alexander ”The Mauler” Gustafsson, som hoppades på en titelmatch mot Jones i vinter, går nu hårt åt MMA-stjärnan.

– Om det stämmer tycker jag att han ska lägga ner. Han förstör för hela sporten, säger Alexander Gustafsson till Expressen.

Den regerande mästaren i lätt tungvikt, Jon Jones, har fastnat i ett dopningstest för andra gången på ett år.

Efter att ha varit dopningsavstängd i tolv månder var Jones, 30, tillbaka i ringen den 29 juli i år. I comebacken tog 30-åringen storstilat  tillbaka bältet i lätt tungvikt efter att ha besegrat Daniel Cormier.

”Inte förvånad”

Dock åkte Jones vid invägningen inför matchen mot Cormier fast i en dopningskontroll. Något som ser ut att grusa Alexander ”The Mauler” Gustafsson dröm om en ny titelmatch mot Jones.

Gustafsson ser därmed ut att gå miste om chansen att revanschera sig för förlusten från 2013 där svensken efter en dramatisk match föll mot Jones på poäng. Gustafsson går nu hårt åt sin konkkurent.

– Det är tråkigt som fan om det nu stämmer. Vi får se vad som händer. Det är astråkigt. Det tar aldrig slut med den här killen. Jag är inte alls förvånad, säger Gustafsson till Expressen.

I fall även B-provet visar sig vara positivt och Jones åker fast för dopning menar Gustafsson att Jones gjort sitt i oktagonen.

Dåligt för sporten

– Om han har dopat sig, då tycker jag att han ska lägga ner. Han förstör bara mer och mer. Han förstör för hela sporten, för alla fans, det är tråkigt, säger Gustafsson.

Jones, som enligt sajten TMZ testats positivt för den anabola steroiden turinabol, har ännu inte fråntagits sin titel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.