Connor McGregor döms till samhällstjänst. Foto: Bildbyrån

MMA-stjärnan McGregor döms till samhällstjänst

Publicerad

Irländske MMA-fajtern och UFC-stjärnan Conor McGregor erkänner sig skyldig till att ha attackerat en buss med andra fajters under en gala i Brooklyn, New York, i april. Erkännandet innebär att 30-åringen inte behöver sitta av tid i fängelse, enligt nyhetsbyrån AFP.

Det var i april i år som världens största MMA-stjärna Conor McGregor gick till attack med bland annat en pirra som kastades med full kraft mot en buss vindruta som sprack. Inuti bussen satt många av de fajters som skulle tävla på en gala i New York. Amerikanen Michael Chiesa skadades av glassplitter och fördes till sjukhus.

McGregor anmälde sig själv till polisen redan efter den våldsamma händelsen och åtalades då för flera fall av misshandel.

Under sitt framträdande i amerikansk domstol under torsdagen erkände han sig skyldig till våldsamt upplopp och dömdes till fem dagars samhällstjänst, han tvingas även gå ett program för att lära sig hantera sitt humör samt betala för de skador han åsamkat.

Erkännandet innebär att 30-åringen inte behöver sitta av tid i fängelse, enligt nyhetsbyrån AFP.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer