Här flippar McGregor inför pressen: ”Bullshit”

Publicerad

Cirkusen inför det som har beskrivits som ”tidernas största MMA-fajt” har börjat.
Vid midnatt hölls en intensiv första presskonferens mellan superstjärnan Conor McGregor och UFC-mästaren Khabib Nurmagomedov.
Det var första gången de möttes öga mot öga sedan den omtalade bussattacken i april.

Matchen äger rum den 6 oktober på UFC 229 i Las Vegas och intresset är redan enormt. Bara på UFC:s egen Youtube-kanal följdes nattens direktsända presskonferens i New York av över en halv miljon tittare.

Ute på klassiska Times Square visades presskonferensen på en gigantisk storbildsskärm, men inne i lokalen var bara media tillåtna. Det gillade inte McGregor.

– Vart är alla jävla fans? Det är för deras skull vi gör det här. Det är de som betalar vår lön och förtjänar den här showen. Att komma hit till det här är bara bullshit, var det första irländaren sade.

Och det var 30-åringen som stod för det mesta av snacket. Nurmagomedov, den nuvarande UFC-mästaren i lättvikt, var fåordig och respektfull medan en manisk McGregor spottade ur sig elakheter mot sin motståndare.

Conor McGregor uppträdde vilt och maniskt. Foto: TT

Drack whiskey öppet

Medan Nurmagomedov höll sig lugn vid podiet så reste sig McGregor från stolen vid flera tillfällen och gjorde utfall mot ryssen. Vid ett tillfälle försökte han också bjuda på ett glas av sin nylanserade whiskey, som han själv drack flitigt av.

McGregor, den förre UFC-mästaren i både fjädervikt och lättvikt, gjorde många referenser till den omtalade bussattacken i april. Han ledde då ett anfall mot en buss där Nurmagomedov befann sig och har i efterhand erkänt sig skyldig till våldsamt upplopp och dömts till fem dagars samhällstjänst.

– Khabib pratade väldigt mycket, men när jag väl stod där utanför bussen och visade mina bara nävar så satt han och gömde sig som en fegis. Efteråt sade han ”skicka bara en tid och en plats”, men här står jag igen. Gör någonting om du vågar, skrek McGregor.

Irländaren drack whiskey öppet. Foto: TT

Poliser uppe på scenen

Nurmagomedov svarade lugnt:

– Varför hade du 40 personer omkring dig den gången? Den 6 oktober kommer vi att vara ensamma. Conor får säga vad han vill, men när dörrarna stängs bakom oss i oktagonen ska jag lära honom en läxa. Jag ska trötta ut honom och leka med honom.

Tre poliser och ytterligare några säkerhetsvakter fanns på scenen när de båda stjärnorna skulle ställa sig öga mot öga för en ”staredown”. De hade då ansiktena bara någon centimeter ifrån varandra.

– Jag tackar Gud för att han inte vågade gå av bussen den där dagen, för i så fall hade han varit död just nu, jag hade suttit inlåst i en cell och vi hade inte haft den här matchen framför oss, sade McGregor under presskonferensen.

Presskonferensen var intensiv och hetsig. Foto: TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer