Joanna Jedrzejczyk och Rose Namajunas Foto: TT Bild

Namajunas försvarade UFC-titeln

Uppdaterad
Publicerad

I november chockade Rose Namajunas MMA-världen när hon knockade mästaren Joanna Jedrzejczyk i första ronden och vann UFC-bältet i stråvikt.

I dag visade amerikanskan att det inte var någon tillfällighet.

Efter fem ronder tog hon hem nattens heta returmöte via enhälligt domslut.

Polskan Jedrzejczyk rankades före förlusten i höstas som världens kanske främsta kvinnliga MMA-fajter och hade vid fem tillfällen försvarat sitt mästarbälte i stråvikt (52 kilo) på ett överlägset sätt.

Nederlaget, hennes första i karriären efter 14 raka segrar, fick extra uppmärksamhet eftersom hon lagt mycket energi på att försöka reta upp Namajunas, som hela tiden förblev iskall.

I natt fick stjärnan, som hållit lägre profil den här gången, chans till revansch på UFC 223 i Brooklyn, New York.

Det var Rose Namajunas som öppnade matchen starkast och träffade med fina slagkombinationer, men ”JJ” växte in i matchen och såg ut att få större självförtroende.

I rond tre och fyra var polskan effektiv med sparkar mot Namajunas vänstra lår. Inför den femte och avgörande ronden var matchen helt öppen, och det var Namajunas som avslutade starkast. Bland annat med en nedtagning i slutminuten.

Amerikanskan tilldelades en enhällig poängseger med siffrorna 49–46 hos alla tre domarna.

– Hon (Jedrzejczyk) har rätt i att viktnedgången påverkade henne i förra matchen, men jag är helt enkelt bättre, sade Namajunas i segerintervjun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.