Nate Diaz kramar om Anthony Pettis efter nattens fajt. Foto: TT Nyhetsbyrån

UFC-stjärnan Nate Diaz vann i comebacken

Uppdaterad
Publicerad

Han är en av MMA-världens största stjärnor trots att han inte hade gått en match på tre år.

I natt var publikfavoriten Nate Diaz, 34, tillbaka som en vinnare på UFC 241 i Anaheim.

– Jag slutade aldrig träna under de tre åren, men ingen gav mig erkännandet som världens bästa fajter, säger han.

Stjärnan Nate Diaz fick kultstatus inom MMA-kretsar efter sina två möten med irländaren Conor McGregor 2016, två av de största matcherna i UFC:s historia.

Men efter att ha förlorat returmötet på poäng har det varit tyst kring UFC:s kanske störste ”bad boy”. Under tre års tid har han inte lyckats komma överens med organisationen kring en ny fajt.

I natt gjorde han dock efterlängtad comeback mot Anthony Pettis, före detta mästare i lättvikt, och mottog enormt jubel från publiken i Anaheim. Matchen avgjordes i weltervikt, trots att de båda tillbringat större delen av sina karriärer som lättviktare.

Fajtern från Stockton i Kalifornien stod för en övertygande insats och vann ett enhälligt domslut efter tre ronder (30-27, 30-27, 29-28). Diaz pressade Pettis, hade hög slagvolym och kontrollerade matchen när den hamnade på marken.

I den sista ronden såg han ut att vara nära att avsluta sin motståndare efter att ha träffat med några välriktade knän.

– Det känns som att jag tog vid där jag slutade. Jag fick jobbet gjort, säger Diaz på presskonferensen efteråt.

Kan möta Masvidal eller McGregor

Efter segern berömde han en annan publikfavorit, Jorge Masvidal, för dennes rekordsnabba knockout-seger på UFC 239 för en och en halv månad sedan.

– Det finns inte många gangsters kvar i den här sporten, men han är en av dem. Jag har ”den tuffaste jäveln i världen”-bältet och det vill jag försvara mot Masvidal, säger Diaz.

Han stänger inte heller dörren för en tredje fajt mot superstjärnan Conor McGregor.

– Om det passar in i schemat så. Jag vill möta de tuffaste i världen så om de vill att jag ska möta Conor får de ringa mig och säga det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.